Giro d’Italia Live

livestream giro d'italia

Kijk hier de Giro d’Italia live? Ben jij op zoek naar een plek om live de Giro te volgen? Elk jaar wordt het lastiger gemaakt om de Giro d’Italia live te volgen. Door uitzendrechten en bezuinigingen bij de publieke omroep in Nederland en Belgie is de koers niet meer live op TV te volgen hier. Gelukkig zijn er ook in 2020 weer diverse livestreams van de Giro d’Italia. Het is hierdoor mogelijk om alles van de Giro te volgen via Televisie, Internet, Radio en op je Mobiel. Hieronder zetten we alle mogelijkheden op een rij.

Livestream Giro d’Italia

Sinds een aantal jaren is het helaas niet meer mogelijk om de Giro via NOS Studio Sport of via Sporza live te volgen. Een goed alternatief zijn online livestreams om de Giro te kijken via bijvoorbeeld Eurosport. Eurosport is de bekendste partij die de rechten heeft om de Giro d’Italia live uit te zenden en doet dit dan ook via (betaalde) livestreams en via Eurosport 1 & 2. Je kan de livestream van Eurosport hier vinden: Livestream schema Eurosport.

Giro live kijken op TV

De Gio d’Italia 2020 is te volgen op TV op Eurosport 1. Het was lange tijd onduidelijk of de Giro uitgezonden zou worden op Eurosport 1 of 2. Zender 1 zit bij o.a. KPN en Ziggo klanten in het basispakket. Zender 2 is veelal onderdeel van een extra zenderpakket. Gelukkig is de Giro dit jaar te volgen op Eurosport 1 en dat betekent dat je vaak elke middag vanaf ongeveer 13 uur terecht kan om de Giro live te volgen. Bij Ziggo kan je Eurosport 1 vinden op kanaal 20 en bij KPN en XS4ALL is Eurosport te zien op kanaal 35.

Giro d’Italia volgen op de Radio

Zoals altijd doet ook Radio 1 verslag van de Giro d’Italia. In tegenstelling tot de Tour de France waarbij het programma Radio Tour de France de hele dag verslag doet is het geen volledige livestream. Tijdens programma’s zoals Langs de Lijn en Studio Sport worden regelmatig updates gegeven over de koers. Ook al is dit niet een volledig live verslag, Radio 1 is toch het beste alternatief als je de koers via de Radio wil volgen. Hier kan je: Radio 1 luisteren.